5 razloga zašto je dobro imati tepihe u domu

Tepisi predstavljaju suštinski element u mnogim dizajnerskim rešenjima za uređenje enterijera. Pažljivo biranje i pravilno korištenje tepiha može da transformiše ne samo jednu sobu, nego ceo dom.

Tepisi u stanu doprinose na više načina nego što možete pomisliti, a u nastavku ćete saznati i kako.

Tepisi

1. Borba protiv alergena u stanu

Iako Vam na prvi pogled ovo može delovati nelogično, postavljanjem tepiha u stan pomoći ćete ukućanima koji su alergični na grinje i prašinu.

Naime, tepisi "hvataju" alergene koji bi se u suprotnom lakše podizali sa poda i strujali vazduhom. Kada ih tepisi zarobe, manje ih je u vazduhu i manje ih udišete. Naravno, potrebno ih je redovno istresati, prati i nositi na servis, kako bi uvek bili čisti i sveži i trajali što duže.

Svi naši tepisi su antialergijski, a neke zanimljive dezene možete pogledati na našem sajtu.

2. Toplota i izolacija

Tepisi čine pod znatno toplijim i zimi su odličan izolator od hladnoće, što znači da ćete uz njih potrošiti manje novca na grejanje, a ne smetaju ni leti. Tepihe ne morate sklanjati kada dođe leto - ostaju prijatni na dodir, a njihove sposobnosti izolacije ponovo rade za Vas.

Tepisi

3. Manje buke u Vašem domu

Tepisi su idealni za smanjenje buke u stanovima, čak i onda kada se radi o onoj koju stvarate vi lično. Jedan veliki tepih može učiniti čuda prilikom eliminacije eha.

Najbolji reduceri zvuka su deblji tepisi, a ovom prilikom za Vas izdvajamo kolekcije Nevada i Madagascar za najmlađe.

4. Zaštita parketa - ali i dece!

Bilo da je to zaglavljeni kamenčić u obući, pomeranje nameštaja ili veseli kućni ljubimac, parketi mnogo trpe svakodnevnom upotrebom i zbog toga se dešavaju situacije kada dođe do ogrebotina. Zato bi bilo dobro da prostorije u Vašem domu gde imate parket zaštitite od grebanja i habanja uz pomoć tepiha.

Pored toga, parketi, ali i laminati i keramičke pločice, mogu da budu klizavi, što je još samo jedna od opasnosti za aktivnu decu koja trče po stanu, ali i za Vas. Postavite protivkliznu podlogu i preko nje tepih, i više nema klizanja! Ovako ćete se zaštititi od nezgodnih padova i povreda.

Tepisi

5. Udobnost i prijatniji ambijent

Tepisi pružaju udobnost, sigurnost i omogućavaju da se različiti delovi enterijera spoje u jednu celinu. Tepih ima moć da jednu običnu, možda i pomalo dosadnu sobu pretvori u raskošnu ili dekorativnu, a da istovremeno da osećaj topline i prijatnosti.

 

Jednobojni, moderni ili orijentalni, za bilo koji stil u uređenju, tepisi nikada neće izaći iz mode. Kompletnu ponudu tepiha možete pogledati na našem sajtu.