Inspiracija za brzu i laku promenu dnevnog boravka u okvirima budžeta

Prostorija koja je, bez sumnje, centar naše svakodnevice i okupljanja jeste dnevna soba. Ukoliko ste inspirisani i želite da u svoju dodate dozu svežine i novog, pročitajte predloge koje smo Vam pripremili.

Manje ili veće intervencije izmeniće njen izgled i energiju, koja će se sigurno preneti i na Vas i ostale ukućane.

Možda Vas samo jedan vikend deli od potpuno drugačijeg dnevnog boravka u kome ćete uživati.

Dnevni boravak

Promenite raspored nameštaja

Najefektniji način, koji će u potpunosti promeniti cirkulaciju energije u prostoru i celokupan utisak, jeste promena dispozicije nameštaja u sobi. Ovo će ići lakše ako imate lagane komade. Ipak, i ukoliko je situacija drugačija, nemojte biti obeshrabreni. Pre ovog koraka iscrtajte osnovu prostorije, izmerite komade nameštaja i poigrajte se na papiru, pre nego što krenete u definitivnu realizaciju.

Premeštanjem krupnih komada nameštaja ćete, sasvim sigurno, steći utisak da ste u nekoj novoj sobi. Vodite računa da napravite balans prilikom organizacije, kako biste bili sigurni da prostor "diše".

Prilikom premeštanja nameštaja, obavezno povedite računa o zaštiti podova.

Više o tome možete pronaći u našim savetima za održavanje podova - vinil, laminat i tekstilni podovi.

Dnevni boravak

Promenite tepih

Pod i plafon predstavljaju peti i šesti zid svake prostorije.

Njihova površina je velika, pa im je i uloga u celokupnom izgledu značajna. Promena tepiha u vašem prostoru donosi novu priču. Izaberite tepih dominantne boje i dezena ili čak više manjih komada. Ako imate open space prostor, u kome su objedinjene dnevna soba i trpezarija - različitim izborom tepiha možete odvojiti svaku od zona ili ih pak povezati u zavisnosti od sopstvenih želja.

Reorganizujte dekoraciju

Promenite mesta slikama na zidu i detaljima na policama i sasvim sigurno ćete uočiti promenu. Čitava prostorija može poprimiti novi izgled. Možete zameniti slike novim - sezonskim. Ako se odlučite da pratite trend floralnih motiva unećete svežinu u ceo dom. Igrajte se oblicima i bojama ramova za slike. Ukoliko želite da se držite trendova, opredelite se za zlatne ramove i detalje koji će sa sobom doneti dozu glamura. Možete otići i korak dalje i promeniti pozicije policama ili čak ubaciti nove.

Dnevni boravak

Zamenite jastučiće

Jastučići su dekorativni element koji privlači našu pažnju. Značajno će promeniti sofu, čak i onu koja ima zavidan vremenski staž.

Zavisno od toga koje je boje sofa ili garnitura, birajte teksture i dezene jastučnica. Ukoliko želite da budete u toku sa trendovima, preporučujemo Vam jastučnice koje su u koralnoj, senf žutoj, tamno zelenoj ili pastelno roze boji. Birajte različite veličine i oblike jastuka, ali se trudite da im poveznica bude tekstura, boja ili dezen.

Dnevni boravak

Promene stižu sa detaljima

Klub sto je idealna baza na koju možete postaviti biljke i cveće za koje ćete odabrati savršenu vazu. Pridružite im knjige, magazine i sveće. Ako Vam više odgovara, jedan veliki zamenite sa više manjih stočića. Uz promenu dekoracije, lako ćete menjati i njihovu poziciju.

Dnevni boravak

Nemojte zanemariti uticaj koji donose cveće i sobno bilje, koje kao sastavni deo enterijera, nikada nije izlazilo iz mode i u najužoj je vezi sa njim. Ne zaboravite da biljke daju novu dozu života prostoru u koji ih unesete. Mesto im je na policama, po podu, u pletenim korpama. Siguran način za unošenje daška novog jeste promena saksija postojećim biljkama.

 

Nadamo se da će Vas ove smernice ohrabriti, jer renoviranje ne mora da podrazumeva krečenje i kupovinu novog nameštaja. Ovi koraci će sigurno voditi ka novom i svežijem izgledu. Izaberite iz naše ponude elemente koji će doneti promenu.