Kako da odaberete pločice za malo kupatilo?

Kolekcija Essential
Kolekcija Essential

Mala kupatila zahtjevaju posebnu pažnju prilikom odabira pločica. Pored estetskog aspekta, važno je da pločice doprinesu vizuelnom proširenju prostora i stvaranju osjećaja prostranosti.

Evo nekoliko korisnih smjernica i prijedloga kako odabrati savršene pločice za vaše malo kupatilo.

Svijetli tonovi za optičko proširenje prostora

Za male prostore uvijek birajte svijetle tonove pločica. Bijele, svijetlo sive i bež pločice reflektuju svjetlost, čime stvaraju osjećaj većeg prostora i otvorenosti.

Kolekcija Marmo Bianco
Kolekcija Marmo Bianco

Svedeni dezeni

Odaberite pločice sa svedenim dezenima, jednobojne ili sa jednostavnim šarama. Dezeni poput mermera i kamena sa šarama u tonovima koji se slažu sa osnovnom bojom pločice stvaraju osjećaj prostranosti.

Kolekcija Essential Gold
Kolekcija Essential Gold

Format pločica

Kada su u pitanju pločice za mala kupatila, izbjegavajte male formate. Umjesto toga, birajte pločice srednje veličine ili čak veće formate. Manji formati mogu učiniti da prostor izgleda skučeno, dok će pločice srednje veličine ili veći formati vizuelno proširiti prostor.

Kolekcija RLV Gualdo White
Kolekcija RLV Gualdo White

Fug masa u boji pločica

Kada birate fug masu, važno je da bude u istoj boji kao i pločice. Ovo će stvoriti osjećaj neprekidne površine, čime se dodatno povećava prostor vizuelno.

Kolekcija Luxor White
Kolekcija Luxor White

Koristite ogledala

Ogledala su odličan trik za vizuelno proširenje malih prostora. Postavljanje većeg ogledala na dominantan zid pomoći će u stvaranju efekta većeg prostora.

Kolekcija Joy White
Kolekcija Joy White

Odaberite pločice koje odražavaju vaš stil i pružite svom malom kupatilu osvježavajući i prostraniji izgled. Uz pravilan izbor pločica i dodatnih elemenata poput ogledala, vaše male prostorije će izgledati veće i funkcionalnije.