Kako se ugrađuje LVT pod

LVT podovi su podovi koji pokazuju najveći trend rasta na svetu zbog svojih odličnih karakteritika.

Ukoliko želite da saznate više, preporučujemo Vam da pročitate tekst o njihovoj inovativnoj tehnologiji.

Jedan od razloga zbog kojih osvajaju tržište jeste i lakoća ugradnje.

Vreme u kome živimo zahteva maksimalnu efikasnost i brzinu, a LVT podove je moguće ugraditi za jedan dan i odmah potom koristiti.

Načini ugradnje LVT podova

Postoje tri metoda ugradnje ovih podova, u zavisnosti od namene prostora i odabrane kolekcije:

  1. Lepljenjem - ugradnja lepljenjem
  2. Klik sistemom - ugradnja klik sistemom zaključavanja
  3. Loose-lay instalacijom - ugradnja bez lepljenja i bez klik sistema

Bez obzira na tip ugradnje koji odaberete važno je da podloga bude dobro pripremljena, jer ovi podovi pokazuju sve neravnine i nepravilnosti.

LVT podovi

Priprema za ugradnju

Još jedna u nizu pogodnosti koja karakteriše ovu vrstu podova jeste i činjenica da ih je moguće ugraditi preko gotovo svake podne obloge - keramičkih pločica, vinila, drvenih podova, betona... LVT je moguće ugraditi i preko instalacije podnog grejanja.

Ukoliko je postojeća podloga neravna, biće potrebno uraditi ravnajući sloj.

Preporučljivo je da 24 sata pre ugradnje proizvod bude u prostoriji u kojoj ga je potrebno ugraditi, kako bi se adaptirao na njene uslove (temperaturu, vlažnost vazduha...).

Pre početka ugradnje potrebno je pod dobro očistiti od svake nečistoće i neravnina.

Važno je razmeriti prostor i odlučiti odakle počinjete sa ugradnjom. Ukoliko je potrebno, pripremite i isecite ploče na meru. Ploče se seku pomoću lenjira i skalpela. Preporučljivo se da se ploče udalje od zidova bar 6 mm, kako bi im bilo omogućeno da "rade".

LVT podovi

Ugradnja lepljenjem

Jedan od načina ugradnje LVT podova je lepljenjem. Preporučuje se kod prostora velike frekventnosti, poput komercijalnih objekata. Obezbeđuje veću stabilnost poda - otporan i funkcionalan pod.

Koristi se standardni akrilni lepak koji omogućava da se, ukoliko dođe do oštećenja neke od ploča, ona lako zameni drugom, bez uklanjanja ostatka poda.

Deo naše ponude je kolekcija Modulart, koja se ugrađuje metodom lepljenja.

Klik sistem ugradnje

Za kolekcije koje se ugrađuju na ovaj način nije potrebno koristiti lepak, što ga čini odličnim izborom za brza renoviranja. Ploče su dizajnirane na način koji omogućava klik sistem zaključavanja.

Ove kolekcije se mogu postavljati preko svih vrsta podova - drvenih, pvc, keramičkih. Važno je da podloga bude suva, čista i ravna. Pogodne su i za vlažne prostore, kao i za instalaciju preko sistema podnog grejanja.

Brzu i jednostavnu postavku klik načinom ugradnje ima kolekcija Progressive house.

LVT podovi

Loose Lay ugradnja

Loose lay ugradnja vrši se bez lepka i klik sistema - polaganjem na podlogu. Specifično naličje ovih ploča, izrađeno u formi riblje kosti, omogućava odlično prijanjanje za postojeću podlogu i izuzetnu stabilnost.

 

Koji god sistem ugradnje da je u pitanju, izuzetno je važno da pode bude dobro ugrađen. Preporučujemo Vam uslugu profesionalne ugradnje, koju možete ugovoriti u našim prodavnicama.